Vooringenomen vreemden leggen een DNA test af – De resultaten laten zien dat we nooit vooroordelen moeten hebben

De mensheid is in vele opzichten al ver gekomen, maar het is ook duidelijk dat we nog een lange weg te gaan hebben.

Vooroordelen is een onderwerp waar we als mens nog aardig wat ruimte over hebben voor verbetering. Het blijft maar zorgen voor problemen tussen mensen, en in het ergste geval leiden deze vooroordelen zelfs tot oorlogen waar ontelbare onschuldige levens verloren gaan.

De gigantische problemen beginnen vaak met de eerste indruk die we van anderen hebben op basis van de huidkleur, uiterlijk en natuurlijk de gepercipieerde nationaliteit.

In een poging om de discrepantie aan te tonen tussen de feiten over wie we echt zijn, en over wie wij denken te zijn, had het reisbureau Momondo 67 mensen met verschillende etnische achtergronden verzameld en een DNA test aangeboden.

Alle participanten hadden één ding gemeen: ze waren trots op hun nationaliteit, etniciteit en erfgoed.

Maar deze proefpersonen zaten ook vol vooroordelen over mensen van verschillende rassen, die in hun ogen totaal verschillend waren van hunzelf.

Klinkt dit een beetje bekend?

Het begon allemaal met één vraag: “Durf jij te twijfelen aan wie je echt bent?”

Waarna, Momondo ieder proefpersoon een DNA test gaf. Vervolgens kwamen de proefpersonen twee weken later weer bijeen om de resultaten te bekijken.

De resultaten zorgden voor tranen in de ogen van de proefpersonen…en maakten het zelfbeeld wat ze van zichzelf hadden, met de grond gelijk.

Deze video bewijst maar eens weer, dat we anderen moeten accepteren ongeacht hun kleur of nationaliteit. Omdat we allemaal meer in gemeen hebben dan we eigenlijk denken!

Deel deze belangrijke video, zodat meer mensen deze waardevolle les meekrijgen!

Wat vind jij? Reageer hieronder