Nieuw onderzoek toont aan dat rode wijn en chocolade de kans op rimpels aanzienlijk verkleint

Houd jij van pure chocolade? Houd jij van rode wijn? Als het antwoord op beide vragen ja is dan zul je erg blij zijn met de nieuwe bevindingen van de onderzoekers!

Een nieuw onderzoek toont aan dat het consumeren van beide producten een verjongende werking op de huid heeft en hierdoor rimpels tegen gaan.

“Toen ik sommige cellen in de kweekschaal zag verjongen, kon ik het niet geloven. De oude cellen zagen er uit als jonge cellen. Het was net magie,” zo verteld Eva Latorre.

Samen met een team van onderzoekers in Engeland, bestudeerde Eva Latorre wat het effect van wijn en pure chocolade op de lichaamscellen was. In dit experiment maakten onderzoekers gebruik van rode wijn, pure chocolade, rode druiven en blauwe bessen.

Ze bevatten allemaal chemicaliƫn die bekend staan om hun ontstekingsremmende eigenschappen en antioxidanten.

Verjongend in slechts een paar uur
Toen ze de cellen behandelden met de chemische stoffen van deze voedingsmiddelen, zagen de onderzoekers dat de cellen slechts een paar uur na de behandeling al waren verjongd, dit was het fenomeen wat Eva Latorre beschreef als magisch.

Nieuwe manier om veroudering tegen te gaan
Wetenschappers hopen dat hun nieuwe ontdekking gebruikt kan worden om het verouderingsproces van het menselijk lichaam te vertragen, door alle verouderingsfuncties te resetten.

“Dit is de eerste stap om mensen een normale levensduur te laten leven, maar dan met een goede gezondheid gedurende de levensduur,” zo vertelde professor Lorna Harries in een interview met de universiteit van Exeter.

Ik kan wel veel ergere manieren verzinnen om rimpels tegen te gaan dan chocolade eten en wijn drinken. Ik ben erg blij met de resultaten van dit onderzoek! Deel dit goede nieuws met al je vrienden via Facebook.

Wat vind jij? Reageer hieronder