Dit is de echte ‘klein duimpje’ – Tegen alle verwachtingen in, leeft dit kleine meisje nog steeds!

Kenaide Jourdin-Bromley uit Ontario, Canada, is net als ieder ander kind. Ze gaat naar school en houdt van sport en tekenen.

Echter, is er maar één ding waarin Kenadie anders is ten opzichte van haar klasgenoten – het feit dat ze maar 99 centimeter lang is.

Toen het kleine meisje in februari 2003 geboren werd, woog ze maar 1.15kg. Ze leed aan een zeldzame vorm van hart- en vaatziekten, die maar één op de 100 mensen wereldwijd treft. De verpleegsters gaven haar de bijnaam “Klein duimpje”.

De overlevingskans van het kleine meisje was erg klein. De zeldzame aandoening kan complicaties als een vertraagde mentale ontwikkeling, luchtwegenaandoeningen en spijsverteringsproblemen tot gevolg hebben – en omdat het meisje aan hersenletsel leed, waren de doktoren bang dat ze het maar een paar dagen zou overleven.

Haar ouders waren helemaal kapot van het slechte nieuws. Ze besloten haar meteen na de geboorte te dopen, zodat ze minstens een naam had, als ze zou komen te overlijden.

“We dachten dat we haar zouden meenemen om later thuis te sterven, want dat was wat de doktoren ons vertelden,” zo vertelt Brianne aan Barcroft TV.

Dagen gingen voorbij, maar Kenadie gaf niet op. Tegen alle verwachtingen in realiseerden haar ouders al snel dat ze het zou overleven. Het was een wonder!

14 jaar later, verrast Kenadie nog steeds iedereen om haar heen. Haar armen en benen zijn onder ontwikkeld, ze heeft moeite met leren en is maar 99 centimeter lang – maar ze is een gelukkige kleine meid, die alles uit het leven haalt.

Kenadie houdt van schaatsen, bowlen en gaat binnenkort beginnen met zwemles. Verder gaat ze net als alle andere kinderen gewoon naar school.

“Kenaide laat me altijd lachen. Ze is erg empathisch – dus als je pijn hebt aan je vinger, dan komt ze je al knuffelen. Ze heeft een aanstekelijke lach, waardoor je altijd met haar meelacht,” zo verteld de verzorgster van Kenadie, Jessica Putnam aan Barcroft TV.

Het leven van de familie zal altijd een uitdaging bleven. Kenadie krijgt continu te maken met nieuwe medische problemen – maar de familie probeert alles per dag te bekijken en positief te blijven.

Bekijk nu het bijzondere verhaal van Kenadie in de video hieronder:

Wat vind jij? Reageer hieronder