Deze familie redt een gestrande octopus – Wat er gebeurt als ze de volgende dag terugkomen, zal ze voor eeuwig bij blijven

Het feit dat dieren slim zijn is niks nieuws. Maar wist je dat octopussen ook erg intelligent zijn?

“Ze komen waarschijnlijk het dichts bij, bij het ontmoeten van een intelligente alien,” zo schrijft Peter Godfrey-Smith in zijn artikel “The Mind of an Octopus,” dat gepubliceerd is in de Scientific Mind.

Volgens Sy Montgomery die een artikel schreef in Orion Magazine, kunnen octopussen mensen herkennen en naar hun toe komen als ze hen bekend voor komen.

Het lijkt amper te geloven, maar een familie op vakantie aan de rode zee maakten deze bijzondere vaardigheden in het echt mee.

Toen de familie op een dag langs het strand liep, zagen ze iets op het zand liggen. Terwijl ze een kijkje gingen nemen zagen ze dat er een octopus vast was komen te zitten. Ze wisten niet zeker of het nog in leven was, maar besloten het toch weer terug het water in te leggen.

En na een tijdje zwom het weg.

De volgende dag keerden de familie terug naar het strand. Opeens zagen ze een schaduw in het water die hen wel erg bekend voorkwam.

Het was de octopus die ze de dag daarvoor gered hadden. Het zwom snel naar hen toe en volgde hen langs het strand.

Dit is wat de familie schreef op Youtube, toen ze de video van dit bijzondere incident plaatsten:

“Hij herkende ons! Hij vergezelde ons gedurende een lange tijd langs het strand, waar hij constant probeerde onze voeten aan te raken. We zijn ervan overtuigd dat dit de manier was waarop de octopus ons wou bedanken voor het redden van zijn leven. Het is echt verbazingwekkend hoe slim deze dieren zijn.”

Na de speciale ontmoeting, heeft de familie een naam aan de octopus gegeven, namelijk Kurt. Verder besloten ze gezamenlijk ook om nooit meer octopus te eten.

Wat vind jij? Reageer hieronder