Dit autistische meisje zingt een klassieker met zoveel emotie dat iedereen in tranen uitbarst

Het was voor een lange tijd ondenkbaar. Gedurende haar hele leven was de 10-jarige Kayleigh Rogers extreem verlegen.

Want Kayleigh heeft namelijk autisme en ADHD.

Kinderen met autisme hebben vaak moeite met het beginnen of het in stand houden van een gesprek met anderen – en voor Kayleigh betekende dat, dat ze niet voor de klas durfde te staan, laat staan dat ze iets durfde te doen wat hun zou fascineren.

Maar toen schreef ze zich in bij Killard House School in Donaghadee, in Noord-Ierland.

Kayleigh hield altijd al van zingen. Het was de manier voor haar om met haar autisme en ADHD om te gaan. En toen ze zich inschreef bij Killard House School, ontmoette Kayleigh de muziekleraar Lloyd Scates.

Scates ontdekte al snel het verborgen talent van Kayleigh. Hij moedigde haar aan om solo te gaan zingen en haar stem en zelfvertrouwen verder te ontwikkelen. En vanaf dat moment begon Kayleigh zich steeds meer te ontplooien.

“Ze hield altijd al van zingen, maar het was pas toen ze aan de Killard House School begon, dat ze echt tot zichzelf kwam,” zo vertelde haar moeder aan BBC.

Toen de kerstshow van de Killard House School was aangebroken, deed Kayleigh iets bewonderenswaardig. Voor het complete publiek en haar klasgenoten, stond ze daar alleen…en begon met zingen.

Ze begon toen het meesterwerk van Leonard Cohen “Hallelujah” te zingen en deed dit met zo’n talent, magie en zelfvertrouwen dat niemand het wist droog te houden.

Sinds de video van Kayleigh op Youtube werd geplaatst is het al meer dan 7 miljoen keer bekeken – en het is duidelijk te zien waarom!

Wat vind jij? Reageer hieronder